tiistai 27. tammikuuta 2015

Uutta vauhtia kylien laajakaistarakentamiseen?

h-hetki vastata Maakuntaliiton kyselyyn viim. 28.2. 

Etelä-Savon maakuntaliitto ja kunnat kartoittavat maakunnan ja vapaa-ajan asukkaiden kiinnostusta hankkia kiinteä laajakaistayhteys kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Vastausten perusteella valitaan hankealueita jatkosuunnitteluun, mikäli kiinnostusta kiinteän laajakaistan hankintaan on riittävästi. Jatkosuunnittelun jälkeen kuntien on mahdollista hakea rahoitusta laajakaistaverkon toteuttamiseen hankealueelle. Päätöksen rahoituksen hakemisesta tekevät kunnat itsenäisesti.

Vastaa kyselyyn tästä. Kartalle merkitään oma koti tai mökki, johon yhteys hankittaisiin. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja tuloksia esiteltäessä yksittäisen vastauksen antajaa ei voida tunnistaa. Vastauksesi ei sido hankkimaan yhteyttä. Kyläyhdistysten kannattaa aktivoida seutunsa vakituisia ja vapaa-ajan asukkaita vastaamaan kyselyyn. Lisätietoja kyselystä: maakuntainsinööri Marko Tanttu Etelä-Savon maakuntaliitosta, puh. 044 7700488 tai sähköpostilla marko.tanttu@esavo.fi

Jäsky tekee töitä toimivien lähipalvelujen edistämiseksi, varmat ja riittävän nopeat tietoliikenneyhteydet ovat niistä tärkeimpiä. Jäskyn syyskokous vetosi kunnallisiin päättäjiin ja Etelä-Savon Ely-keskukseen ja maakuntaliittoon sekä valtiovaltaan maakunnan haja-asutusalueiden laajakaistayhteyksien rakentamisen vauhdittamiseksi. Maakunnan kyläasiamies toimii Etelä-Savon Laajakaistaa kaikille –koordinaatioryhmässä. Laajakaista-asioissa yhteyttä voi ottaa myös oman kotikunnan mainittuun koordinaatioryhmään nimettyyn virkamieheen.

Tämä posti tuli Jäskyltä (Järvi-Suomen  kylät)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti